Гръцкото правителство съобщи за план по бързо транспортиране на ваксината

...
Гръцкото правителство съобщи за план по бързо транспортиране на ваксината
Коментари Харесай

Гърция с план за ваксинация в цялата страна

Гръцкото държавно управление заяви за проект по бързо превозване на имунизацията в цялата страна.

Въпреки смяната в епидемиологичната конюнктура в страната след продължителна карантина, строгите ограничения остават в действие и първата седмица на януари.

С полиция и военни елементи в Гърция ще се охранява превозването и съхранението на имунизацията, оповестяват от държавното управление. Над 5000 служители на реда са в подготвеност да се включат в проект „ Хипократ “,като обезпечат бързо и безпроблемно превозване на имунизациите до островите. Предвижда се пожарни коли да се употребяват за високопланински села при замръзване на пътя.

Министърът на опазването на здравето оповестява за 750 центъра за имунизиране, които се намират най-вече в медицински здания.

От през днешния ден започва записването на искащи да се имунизират, като преимущество имат медицинските лица и учителите.

Гърците, които не изпитват подозрение в успеваемостта на имунизацията и желaят да се имунизират при първа опция са 43% по данни на изследване, оповестено през днешния ден.

Наложената карантина в Гърция от началото на месец ноември промени епидемиологичната конюнктура. Въпреки това 10 региона поддържат високо равнище на разпространяване на болестта и е допустимо в тях да се наложи цялостна възбрана за овакантяване на домовете, съгласно мнението на здравни специалисти.

Забрана за овакантяване на региона, вечерен час от 22 часа, всички заведения за хранене и питейни заведения затворени, излизане от вкъщи единствено с позволение със смс - това са част от строгите ограничения, които Гърция резервира и по празниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР