Гръцкият Център за контрол и превенция на заболяванията (KEELPNO) отчете

...
Гръцкият Център за контрол и превенция на заболяванията (KEELPNO) отчете
Коментари Харесай

20 случая на западнонилска треска регистрираха в Гърция

Гръцкият Център за надзор и предварителна защита на болесттите (KEELPNO) регистрира 20 случая на западнонилска тресчица треска в страната от началото на годината. Регистрирани са и два смъртни случая, заяви в. " Елефтерос типос ".

За момента рисковият вирус се следи единствено в региона на Арголида в Пелопонес. В 12 от случаите заболяването е придружавана от затруднения в централната нервна система, включително енцефалит, менингит и пареза.

Специалистите не могат да решително предвиждат динамичността на разпространяването на вируса. Те препоръчват да се съблюдават ограниченията за самостоятелна отбрана против комари, включително спрейове, мрежи на прозорците, както и носенето на по-затворени облекла.

Епидемиолозите поучават и за избягване на водни басейни със застояла вода.

Западнонилската тресчица съставлява остро вирусно заболяване, което може да докара до увреждания на централната нервна система като менингит или енцефалит и нормално протича с грипоподобни признаци като главоболие, висока температура и болки в гърлото. Възможна е също появяването на обрив или чревни проблеми.

Вирусът се популяризира най-много в тропическите и субтропическите региони, само че през последните години от ден на ден се следи и в нетропически страни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР