Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви в неделя три икономически политики,

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви в неделя три икономически политики,
Коментари Харесай

Мицотакис даде щедри предизборни обещания

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласи в неделя три стопански политики, ориентирани към младежите, държавните чиновници и притежателите на жилища, които застраховат домовете си против естествени бедствия.


Мицотакис, който води акция за преизбиране, разиска стопански въпроси с жители в корабостроителниците " Скарамангас " западно от Атина.

Той даде обещание да вкара по този начин наречения " юношески паспорт " за всички, които навършват 18 години; това ще бъде годишна дотация от 150 евро на човек за две години, която ще покрива разноските за превоз, културни действия и пътувания. Без да навлиза в детайлности, Мицотакис съобщи, че това ще коства към 30 млн. евро годишно.

Премиерът разгласи и 10% отстъпка от налога върху недвижимите парцели за притежателите на жилища, които целогодишно застраховат домовете си против естествени бедствия.

Мицотакис съобщи, че ще направи по този начин, че държавните чиновници, изключително по-нископлатените, само че също по този начин и мениджърите от междинен и висок сан на " виновни позиции ", да получават по-добро възнаграждение. Той съобщи, че заплатите както в обществения, по този начин и в частния бранш ще се покачат доста през втория му четиригодишен мандат, в случай че завоюва подобен. " Можем да увеличим междинната (месечна) заплата в границите на идващите четири години с към 25 %, до 1500 евро, до момента в който минималната заплата ще стане близо 950 евро ", сподели той и добави, че нарастването на минималната заплата през първия му мандат е надхвърлило уговорките му преди последните избори през 2019 година

Брутната месечна заплата, преди облагане с налог върху приходите и социалноосигурителни вноски, се увеличи на 1 април от 713 евро на 780 евро. При встъпването в служба на държавното управление на Мицотакис през 2019 година тя беше 650 евро.

Основната опозиционна партия " Сириза " нападна Мицотакис за неговите обещания, като го упрекна, че се пробва да купи гласовете на 18-годишните с по 150 евро и че работи като " дилър на застрахователните компании ", предлагайки отстъпка от налога върху недвижимите парцели на тези, които застраховат жилищата си против естествени бедствия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР