Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис е забранил на министрите от кабинета

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис е забранил на министрите от кабинета
Коментари Харесай

Гръцкият премиер забрани на министрите да инсталират „TikTok“

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис е забранил на министрите от кабинета да конфигурират на служебните си телефони общественото приложение ТикТок, сподели той в изявление за телевизия „ Мега “.

Самият Мицотакис съобщи, че не е конфигурирал приложението на своя телефон, тъй като като обществени персони, би трябвало да се внимава с потреблението на този инструмент, пораждащ голям брой въпроси, свързани с логаритъма, създаден в Китай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това не стопира премиера да бъде обществено деен в мрежата. Според него това е забавен и атрактивен метод да поддържа връзка с младежите.

Популярното приложение ТикТок набира от ден на ден известност измежду обществените мрежи, все пак редица западни страни го считат за оръжие в ръцете на Китай, което може да заплаши националната сигурност, написа гръцкият уебсайт „ Прото тематика “.

Сред първите, застанали зад това изказване, бяха Съединени американски щати. През февруари Европейска комисия заяви, че не разрешава използването на ТикТок на телефоните, регистрирани към Комисията, като задачата е да бъде предпазена киберсигурността. Към това решение се причислиха Англия, Холандия и Белгия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР