Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос обяви, че правителството планира

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос обяви, че правителството планира
Коментари Харесай

Гърция увеличава задължителната военна служба

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос разгласи, че държавното управление възнамерява да усили периода на наложителната военната работа до 12 месеца, написа гръцкото англоезично издание Greek City Times. Според гръцкото законодателство всички мъже на възраст над 18 години би трябвало да служат във въоръжените сили за интервал от 9 месеца и 3 месеца тези от диаспората. 

" Политическото и военно управление са твърдо решени да защитят правата и суверенитета на Гърция ", сподели Панайотопулос и добави, че увеличената военна работа в композиция с набирането на професионални офицери и увеличението на курсантите във военните учебни заведения доста ще укрепи въоръжените сили.

Не е изяснено дали мярката ще се отнася до тези, които служат сега. Според военни източници удължаването на казармата ще влезе в действие през януари 2021 година. 

Миналият месец, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис анонсира смяната и даде обещание, че увеличението на периода няма да надвиши 12 месеца. Той също по този начин разиска опцията за наложителна военна тегоба на 18-годишна възраст. Мицотакис сподели, че е значимо новобранците да развият умения, които ще бъдат потребни след края на военната им работа.

Гърция постанова военна тегоба на своите мъже от 1914 година, когато стартира Първата международна война, и е наложителна за всички мъже на възраст сред 19 и 45 години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР