Гръцките власти въведоха днес допълнителни ограничителни мерки, включително полицейски час,

...
Гръцките власти въведоха днес допълнителни ограничителни мерки, включително полицейски час,
Коментари Харесай

Гърция налага още мерки срещу коронавируса

Гръцките управляващи вкараха през днешния ден спомагателни ограничаващи ограничения, в това число полицейски час, във втория по величина град в страната - Солун, по отношение на увеличаващите се случаи на ковид, заяви ДПА.

1,1 милиона поданици на Солун ще би трябвало да носят маски на всички обществени места на закрито и навън и да стоят в домовете се от 12,30 вечерта до 5 часа сутринта, предава Българска телеграфна агенция.

Всички събирания на обществени места и в частни обекти са неразрешени, а съдилища, детски площадки, археологически обекти, музеи и театри ще бъдат затворени.

На заведенията за хранене е разрешено да подготвят единствено храна за у дома. Мерките са част от едномесечния проект за деяние, контрактуван от кабинета на премиера Мицотакис на видеоконференция.

Както и по време на първата вълна, когато действахме в точния момент, ние би трябвало да предприемем по-твърди ограничения и по-рано в сравнение с други европейски страни, с цел да предотвратим най-лошото и да облекчим здравната система, съобщи Мицотакис пред министрите.

Според проекта регионите, които са означени като "червени " поради огромния брой заразявания, ще бъдат сложени под карантина, а в тези, където епидемиологичната обстановка е по-лека, ще бъдат наложени по-леки ограничения.

Атика и столицата Атина остават под "оранжев режим ", който включва засилено наблюдаване.

Гърция бе сполучлива в битката против пандемията напролет с твърдите си рестрикции на придвижването и събиранията.

Европейският център за надзор на болесттите заяви през вчерашния ден, че Гърция е отбелязала равнище от 90,4 заразявания на 100 000 поданици пред последните 14 дни. Това е четвъртото най-ниско равнище измежду членките на Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР