Гръцките медии критикуват властите за километричните опашки на чакащи туристи

...
Гръцките медии критикуват властите за километричните опашки на чакащи туристи
Коментари Харесай

Гръцки медии критикуват властите за опашки на границата с България

Гръцките медии подлагат на критика управляващите за километричните опашки на чакащи туристи на пункта „ Промахон “ на границата с България.

Хотелиерите упорстват за незабавни ограничения за бърз пропускателен режим на туристите.

Медиите в Гърция излъчиха репортажи от чакащи туристи на граничния пункт „ Промахон “. В мненията се акцентира, че за поредна година хората чакат с часове, с цел да преминат границата.

„ Не превръщайте почивката на чужденците в тестване “, разясняват публицистите с непосредствено послание към държавното управление да се усилят най-малко три пъти екипите, които работят на „ Промахон “.

„ Това е антиреклама за гръцкия туризъм и то в изключителна обстановка, когато всички в сектора се борят да възстановят вредите от пандемията “, обявиха пред медиите хотелиери.

В последните дни леко се облекчи трафикът на сръбски туристи, откакто Скопие разреши те да пътуват през територията на Северна Македония, без да заплащат пътни такси. По този метод Скопие благодари за получените ваксини от Белград и понижи натоварването през „ Промахон “.

Властите изясняват, че забавянето се дължи на тестването за ковид, въпреки и изборно на инцидентен принцип, на влизащите чужденци през граничния пункт с България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР