Българският национален отбор по минифутбол завършва лагера си днес и

...
Българският национален отбор по минифутбол завършва лагера си днес и
Коментари Харесай

Николай Михов: Групата ни на европейското първенство по минифутбол е трудна с коварни съперници

Българският народен тим по минифутбол приключва лагера си през днешния ден и отпътува за Босна и Херцеговина, където ще играе на европейско състезание. Селекционерът Николай Михов, капитанът Тодор Малинов и хора от щаба през днешния ден се срещнаха с медиите, с цел да приказват за упованията и за това по какъв начин е минала подготовката.

България е в група Е на шампионата дружно със Сърбия, Грузия и Португалия. Португалците са и първото затруднение, като мачът е на 2-и юни от 14:30 българско време в Сараево Сити Хол. В идващите дни са другите две срещи – на 3 юни България - Грузия от 19:15 българско време и на 4-и България – Сърбия, отново с начален час 19:15. Двубоите можете да наблюдавате директно по Българска национална телевизия 3 .

" Не можем да бъдем недоволни от програмата, от проекта за подготовка, тъй като нищо не ни липсваше и всичко ни се обезпечи. Единствено, което мислехме е по какъв начин да се подготвим. Самите лагери и съответно последният минаха по този начин, както искахме. Всичко, което беше запланувано, го изпълнихме. Доволен съм от желанието и старанието на момчетата. С голям заряд мина целия лагер и всички са нетърпеливи да се изявят. Така че от тази позиция всичко мина по проект. Радва ме това, че има въодушевление, има голямо предпочитание и усърдие в тренировките. За да стигнеш надалеч, с цел да стигнеш до края, би трябвало да минеш през всички ", съобщи селекционерът Николай Михов.

" Групата за мене е много подла, тъй като е с равностойни тимове и всеки в нея може да победи другите. Те самите уредници я дефинираха като " групата на гибелта ". Но не се тормозим и не страдаме от кой знае какъв почит. Аз съм наясно и знам опциите на нашия тим. Ако ние успеем да разгърнем максимума от своите качества по време на самите мачове, умерено можем да излезем от групата. Доволен съм и от представянето ни в предходния шампионат " Лига на Нациите ", там се представихме добре, само че не бяхме на върха на опциите си ", добави старши треньорът Михов.

България попадна в една предварителна група с тимовете на Португалия – който е първият противник на 2-и юни, както и с Грузия и Сърбия.

" От много време сме дружно. И считам, че сме сработени. Отиваме да покажем това, което до момента сме упражнявали. Много е значимо да си покажем това, което можем. Иначе ще страдаме. Групата ни е тежка, тимовете против нас са съществени. Всички те са участници на последното Световно състезание, на което знаем европейските тимове се борят за избран брой квоти. Всичко това демонстрира цената на групата и какво се чака от нас. Но нашата цел е освен да излезем от нея, само че и да стигнем до последния мач на шампионата, с цел да се борим за купата ", сподели капитанът на тима Тодор Малинов.

" През последните години пораства доста минифутболът. От името на БФС и цялата футболна общност желая да им пожелая триумф и да ни създадат по този начин щастливи, както бяхме след последните ни изяви ", добави техническият шеф на БФС Кирил Котев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР