Гръцките магазини въведоха карантина за българи заради страх от внос

...
Гръцките магазини въведоха карантина за българи заради страх от внос
Коментари Харесай

Гонят българи от магазините в Гърция

Гръцките магазини вкараха карантина за българи поради боязън от импорт на ковид. Сериозният скок на броя инфектирани и приети в болница у нас намира необятно отразяване в медиите в южната ни съседка, заяви „ Телеграф медиа “.

На колите с българска регистрация се гледа със съществено съмнение в туристическите обитаеми места по ръкавите на полуострова Халкидики. Така да вземем за пример в дребното крайбрежно градче Олимпиада, община Аристотелис, на клиенти, излизащи от коли с наши номера, се отхвърля достъп до единствения месарски магазин в покрайнината. Собственикът на магазина по учтив метод изяснява на българските туристи, че това се прави от съображения за сигурност. На клиентите се демонстрира ценоразпис пред комерсиалния обект, а в случай че към момента желаят да пазарят, продуктите им се носят до автомобила.

„ Разберете ме. Това е малко градче, това е дребен бизнес. Ако се заразя, би трябвало да затворя обекта за доста дни, а това ще е пагубно за мен. По новините непрестанно дават, че вирусът в България е отвън надзор “, сподели за „ Телеграф медиа “ притежателят Янис Стериарудис. „ Знаем, че сте минали границата без наложителен PCR-тест и не желаеме да рискуваме. Говори се, че у вас ограниченията са доста разхлабени, а в Гърция към този момент задоволително хора умряха от този вирус “, сподели пък Параскевула Хрисани, която държи магазин за плажни такъми на централната улица в дребното градче и също пробва да обслужва българските туристи без да ги позволява в обекта си.

Изискването за наложително показване PCR-тест за лична сметка от влизащите в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон бе доказано в понеделник на съвещание на националният щаб за битка с ковид под управлението на министъра на опазването на здравето Василис Кикилиас, оповестиха медиите в Гърция. То влиза в действие от на следващия ден, а документът би трябвало да е на британски език. Властите ще ревизират деликатно документите, като възможни имитации ще бъдат наказвани с цялата суровост на закона, гласи известието от щаба.

Намалява се и времето за попълване на онлайн PLF-формуляр от 48 ч. на 24 ч. преди идване на Граничен контролно-пропусквателен пункт. До края на юли се анулират всички планувани фестивали в страната. Решено бе и контролът за съблюдаване на ограничаващите ограничения в страната да бъде засилен и да се засилва налагането на санкции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР