Гръцките хотелиери предупредиха днес, че туристическият сектор, който съставлява около

...
Гръцките хотелиери предупредиха днес, че туристическият сектор, който съставлява около
Коментари Харесай

Гръцките хотелиери: Ще има национална катастрофа, ако продължи блокирането заради вируса

Гръцките хотелиери предизвестиха през днешния ден, че туристическият бранш, който съставлява към една трета от стопанската система, е изправен пред " всеобщо злополучие ", в случай че блокирането, обвързвано с пандемията от продължи и след май.
" Никой от нас не желае даже и да позволява, че след май няма да работим ", съобщи пред държавната телевизия ЕРТ Григорис Тасиос, началник на егръцката Федерация на хотелиерите. " Ако това се случи, ние се насочваме към всеобщо злополучие, освен за туризма, само че и за националната стопанска система ", сподели той.
Гръцкото министерство на туризма подреди в четвъртък с цел да се ограничи разпространяването на ковид, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
" За да отбрани личния състав на хотелите, държавното управление реши " , показват от министерството. Мярката ще влезе в действие в неделя.
Търговското морско министерство през днешния ден забрани пътуването до гръцките острови на всички, с изключение на непрекъснатите поданици. Сезонните хотели бяха затворени дни по-рано.
Министерството съобщи, че единствено три хотела ще имат право да работят в Атина и Солун и по един в основните градове на районите. Длъжностните лица не прецизираха какво ще се случи с хотелите, които одобряват мигранти - макар че държавното управление към този момент разгласи по-рано този месец, че възнамерява да приключи субсидираното настаняване за тях.
Камарата на хотелиерите тази седмица съобщи, че по калкулации ударът върху туристическия сезон ще бъде 522 милиона евро (572 милиона долара) поради вируса. Тя добави, че над 92% от членовете ѝ към този момент са отбелязали спад от над 70% при резервациите.
Гръцкото държавно управление разгласи пакет за поддръжка от към 10 милиарда евро, в това число от фондове на Европейски Съюз, с цел да подкрепи стопанската система.
Според Банката на Гърция, в туристическия бранш на страната през 2019 година се следи нарастване на приходите с 12,8% до 18,15 милиарда евро и 4,1% нарастване на посетителите до 31,3 милиона. В пиковия сезон през лятото в гръцките хотели работят над 200 000 души.
В Гърция до момента имаше 6 доказани смъртни случая от COVID-19. Днес бе обявено за седма гибел. Заразените досега са 464.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР