Гръцките фермери обявиха, че са решени да затворят всички основни

...
Гръцките фермери обявиха, че са решени да затворят всички основни
Коментари Харесай

Гръцките фермери се готвят за протест

Гръцките фермери оповестиха, че са решени да затворят всички съществени автомагистрали в страната в символ на митинг против повишението на цените на силата, предава БГНЕС.

На заседание в неделя южно от град Лариса, Централна Гърция, те взеха решение да изискат среща с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис.

Тъй като цяла Европа се сблъсква с възходящите разноски за сила, гръцките фермери упорстват за дотации, които да понижат разноските им за гориво и за преустановяване на разноските за поправяне на цените на електрическата енергия, които отразяват измененията в цените на вноса на нефт и природен газ.

Гърция има едни от най-високите налози върху горивата в 27-те страни от Европейския съюз, които съставляват към две трети от цената.

" Дизелът коства към 1,60 евро (за литър), до момента в който в други европейски страни е 70 цента ", сподели Астериос Цикритис, ръководител на профсъюза на фермерите в град Тирнавос, северно от Лариса.

Гръцките фермери към този момент към 10 дни блокират основен път, свързващ Лариса с град Козани на северозапад. В неделя по време на митинга те разляха мляко на пътя.
" В момента е под въпрос дали ние и нашите стада ще оцелеем ", съобщи Аргирис Байрахтарис - ръководител на съюза на животновъдите в Тирнавос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР