Гръцки медии информират за придвижване на специализирана техника на НАТО

...
Гръцки медии информират за придвижване на специализирана техника на НАТО
Коментари Харесай

Придвижване на техника на НАТО към външните граници на България и Румъния

Гръцки медии осведомят за напредване на профилирана техника на НАТО към външните граници на България и Румъния, съобщи кореспондентът на БНР.

Сили на Алианса организират и обучение на територията на Гърция, заяви военният министър Никос Панагиотопулос. Гърция изпраща към България леки зенитни системи и 30 души подготвени офицери, оповестяват гръцките медии. В информацията се добавя, че това е ангажимент на Атина към решението на НАТО за усилване на отбранителната мощност на Алианса в източния фланг. Съобщава се също за интензивно наличие на военни сили на НАТО на пристанище Александруполис и тяхното евакуиране към границите на България и Румъния.

Министърът на защитата Панайотопулос заяви, че към този момент завършва военно обучение на сили на НАТО от няколко страни, което се организира в Гърция, и задачата е да се " усъвършенства военното съдействие ". Военното министерство на Гърция не даде повече информация и за провеждащото се обучение на " специфични задания ". Във военната база Суда на остров Крит също се регистрира засилено наличие на американски войски. Вашингтон финансира с 53 милиона $ модернизацията на техническите уреди въз основата на остров Крит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР