Гранична полиция получава 70 автомобила с висока проходимост, които ще

...
Гранична полиция получава 70 автомобила с висока проходимост, които ще
Коментари Харесай

Гранична полиция получава 70 нови автомобила

Гранична полиция получава 70 автомобила с висока проходимост, които ще подобрят контрола на външните граници на Европейски Съюз, сподели министър Младен Маринов. С тези думи той се обърна към чиновниците и гостите на тържествената гала по освещаването на новата техника.

Оборудването е предоставено по Споразумението " Подкрепа на напъните на Република България за справяне с миграционния напън по външните граници " и е финансирано в границите на Механизма за незабавно подкрепяне по Фонд " Вътрешна сигурност " на Европейски Съюз. Европейските ни сътрудници високо правят оценка това, което България прави за запазване на външните граници, посочи Маринов, представен в известие на Министерство на вътрешните работи.

Автомобилите са на стойност над 7 милиона лв. (7 374 024 лв. с ДДС).

Главна дирекция " Гранична полиция " е един от главните бенефициенти на безвъзмездната финансова помощ, утвърдена с решение на Европейската комисия във връзка със Спешната помощ за противопоставяне на противозаконната миграция. Със солидарността на страните-членки на Европейския съюз, това съоръжение ще бъде поддръжка на националните старания за ефикасен граничен надзор. То ще бъде разпределено на външните сухоземни граници - в Регионалните дирекции " Гранична полиция " в Елхово, Драгоман и Кюстендил, се прецизира в известието.

С доставените коли ще се увеличи подвижността на граничните дежурства, ще се основат условия за бързото им реагиране при пораждане на нужда. Те ще покачат опциите за присъединяване на чиновниците на ГДГП в провеждането на гранично-полицейски интервенции, в взаимни интервенции с други структури на Министерство на вътрешните работи, както и в такива на интернационално равнище, в това число по линия на Европейска организация за гранична и брегова защита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР