Гранддамата на българската естрада Лили Иванова е и грижовна сестра.

...
Гранддамата на българската естрада Лили Иванова е и грижовна сестра.
Коментари Харесай

Лили Иванова приюти болната си сестра Магда

Гранддамата на българската сцена Лили Иванова е и грижовна сестра. Тя неуморно бди над сестра си Магда. 81-годишната звезда е мощно обезпокоена за своята кака, която е с лабилно здраве и я е прибрала краткотрайно да живее при нея, съобщи HotArena.

84-годишната Магда има собствена стая в тузарския дом на естрадната легенда на ул. „ Оборище ”, който бил предопределен единствено за именити посетители на Лили. Като някогашен медицински кадър, изпълнителката на „ Камино ” безрезервно приела грижите за сестра си. Съседи на Вечната Амбър два пъти забелязали да паркира кола за спешна помощ пред дребната кооперация.

За да си спести рискованите визити в болница по време на изключителната конюнктура поради ковид, Лили викала доктор, който преглеждал в домашни условия кака й Магда. Така певицата била спокойна, че тя и кака й, които са в рискова възраст, няма да лепнат Ковид-19.

На 5 май 2016 година, до момента в който пресичаше улицата край дома си в квартал „ Банишора ”, Магда бе блъсната от микробус. Куцукащата с бастун сестра на Лили мъчно се придвижвала, а водачът не я забелязал и я блъснал. От удара някогашната инспекторка в ХЕИ Девня счупила тазобедрена кост. Кракът й бил потрошен на няколко места и се наложила интервенция. На нейната възраст възобновяване било много дълготрайно и мъчно.

Каката на естрадната героиня обаче показала корав темперамент, с какъвто се слави и Лили. Скоро откакто се потрошила, тя почнала да се възвръща. Пенсионерката прецизно спазвала режима, който й предписали докторите и това й помогнало по-бързо да стъпи на крайници. Обитателите на високия блок, в който Магда живее, я познават като скромна и добродушна, само че в това време и чепата бабичка – темперамент, който много припомня за този на по-малката й сестра Лили. Певицата безрезервно поела грижите за кака си, платила за нова тазобедрена става и развързала торбичка за процедурите по рехабилитация на най-близката си родственик.

Почти цяла година Магда се придвижвала много мъчно. Месеци след случая старицата чакала обезщетение за породените неимуществени вреди от водача, само че парите по този начин и не идвали. Затова през ноември 2017 година тя завела дело. Към сумата от 5500 лева Магда желала и лихвите, парите за държавна такса и адвокатския си хонорар. Така сумата набъбнала до 7000 лева.  Сега Магда краткотрайно е приютена в жилището на Лили. Според осведомени, тя ще остане при фамозната си сестра до края на месеца. След това ще върне в панелката си в „ Банишора ”, написа " Уикенд ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР