Грандамата на българската джаз музика Камелия Тодорова гостува в студиото

...
Грандамата на българската джаз музика Камелия Тодорова гостува в студиото
Коментари Харесай

Камелия Тодорова разкрива дълго пазени тайни

Грандамата на българската джаз музика Камелия Тодорова гостува в студиото на " Тази неделя " на Цветница, на който самата тя чества имен ден.

" През 30-те години дамите са били закичвани с камелии - на Запад, не толкоз в България. Майка ми доста е гледала филми, просто си е харесала това име и твърдо е решила, че няма да бъда наследница на никой, с изключение на на това цвете ", каза Тодорова.

" Моят глас " не бих го нарекла толкоз биографичен, колкото е един театър в слова и музика. Той е едно шерване, една изповед - само че то не е въпрос на биография, а на случки в живота ми, съпътстващи музиката, която върша ", сподели тя.

Камелия Тодорова споделя в спектакъла нещо, което не е описвала в биографиите си - че е била осиновена като дете.

" Аз не съм се интересувала от биологичния си татко, защото и той не се е интересувал от мен ", сподели певицата.

" Кирчо Тодоров беше безгрижник и огромен почитател на джаза. Аз съм закърмена от него с тази музика. Татко беше на първо място бонвиван, обичаше купона ", споделя тя за бащата, който я е отгледал.

" Не обичам да ме срявняват, само че не се наскърбих от сравненията, които беше написал един британски всекидневник: " Тя наподобява на външен тип на Мадона, театралното й държание припомня на Принс, а гласът й е като на Тина Търнър ", сподели Тодорова.

" Имам несъмнено звучене на гласа, което е характерно мое, само че хората постоянно търсят някакво съпоставяне, когато се появяваш на някакво място, където си чужд ", добави тя.

Камелия Тодорова описа за песента, която е направила за починалата актриса Лорина Камбурова, която е пеела при нея.

" Мога да си призная, че първоначално, когато потеглих да протоколирам песента, аз се разплаквах. Понеже всичко е обвързвано с доста мемоари ", сподели певицата.

" Песента ще излезе на 22 април ", допълни Тодорова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР