Гражданското сдружение БОЕЦ организира пред Столичната община протест срещу назначаването

...
Гражданското сдружение БОЕЦ организира пред Столичната община протест срещу назначаването
Коментари Харесай

Камен Добрев: Борисовщината продължава да се шири в СОС

Гражданското съдружие БОЕЦ провежда пред Столичната община митинг против назначението на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов за началник на Столичния инспекторат. Протестът е плануван за 12.30 часа и е под надпис „ Вън каскетите от общината “. Според юрист Камен Добрев от сдружението задачата е да се покаже цивилен отпор.

„ Стига партийни подкрепи, стига безпринципни назначения и борисовщина в локалния общински съвет. Искаме бистрота и професионално старание, желаеме хора с биография “, сподели Добрев пред БНР. Припомняме, че Иванов беше уволнен от първия длъжностен кабинет поради побоите на служители на реда против протестиращи.

„ Той бе дисциплинарно уволнен поради уронване на престижа на Министерство на вътрешните работи и несправянето му с митингите. Дисциплинарното му уволняване е явен сигнал, че този човек няма моралните и етични качества да бъде назначен на този пост – началник на Столичния инспекторат “, посочи Добрев в предаването „ Преди всички “. Иванов е блестящо партийно предопределение, акцентира той.

„ След като от шеф дирекция „ Гранична полиция “ в Драгоман той стана непосредствено началник на Столична дирекция на вътрешните работи и оттова – основен секретар, единствено на 40 години. По същия метод в този момент е назначен и на поста началник на Столичния инспекторат без гласност, без спор, без каквато и да е бистрота. “

Според Добрев с кадруването си по време на престоя в Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов напълно е обезличил Министерство на вътрешните работи, а политизирането в институцията е станало още по-значимо. „ Изцяло подчини Министерство на вътрешните работи на кръга зад Борисов-Пеевски-Гешев и Цацаров. “

„ Постът е задоволително важен, назначението е основно и символно за борисовщината, която продължава да се шири в СОС “, разяснява Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР