Гражданското недоволство срещу кабинета и главния прокурор не стихва. Днес

...
Гражданското недоволство срещу кабинета и главния прокурор не стихва. Днес
Коментари Харесай

Ден 40 на протести срещу "Борисовата диктатура"

Гражданското неодобрение против кабинета и основния прокурор не стихва. Днес се навършват 40 дни от началото на митинг ите с искане за оставките нa държавното управление и обвинител №1, въвеждане на отдалечено електронно гласоподаване, предварителни избори и смяна в Конституцията.

Нито измененията в кабинета, нито обещанията за " рестарт на системата " и нов главен закон, написан от ГЕРБ, съумяват да разколебаят митинг иращите и те декларират, че няма да се откажат, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

На 40-ия ден уредниците на демонстрациите от Отровното трио се заканиха да изнесат панихида за отиващата си власт. За задачата са поканили свещенослужители от разнообразни вероизповедания, а участниците в митинг а са призовани да донесат със себе си жито - както повелява ритуалът. Припомняме, че в 28-ия ден от гражданско неодобрение Триото донесе ковчег, в който алегорично погребаха " Борисовата тирания ".

След повече от месец митинг и в цялата страна и чужбина, от през днешния ден стачкуващите употребяват нови похвати, с цел да изразят недоволството си против ръководството - блокади-изненади на разнообразни инситтуции. Първата акция бе ориентирана против Министерството на правораздаването поради квалифицираното от ГЕРБ предложение за смяна в главния закон на страната.

Традиционните блокади обаче остават - три са затворените за движени кръстовища в столицата - на " Орлов мост ", при Ректората на Софийския университет и при площад “Независимост “. Една е блокадата във Варна - пред постройката на Общината.

Тази вечер към блокадите ще се включат и медицинските сестри, в 18.30 часа те ще разпънат палатков лагер пред постройката на здравното министерство и ще разгласят началото на неопределен митинг.

За следващ път президентът Румен Радев ще изрази поддръжката си към митинг ите против държавното управление и основния прокурор, като в 19.00 часа ще се срещне с стачкуващи във Варна.

Четвърти ден продължава " Поход на свободата " от Свиленград към София. Участниците в него ще извървят 330 км пешком, като носят железна релса и камъни от плажа край " Росенец ", с цел да се включат в антиправителствените митинг и на пл. " Орлов мост " в столицата.

Протестите получават огромна поддръжка и от наши сънародници в чужбина. Вчера българи от 20 града по света демонстрираха желанието си за смяна и нови избори.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР