Гражданското движение Ние идваме!“ разпространи скандално, според тях, писмо, за

...
Гражданското движение Ние идваме!“ разпространи скандално, според тях, писмо, за
Коментари Харесай

ГД "Ние идваме!“ разпространи "скандално" писмо до Урсула фон дер Лайен

Гражданското придвижване " Ние идваме! “ популяризира " скандално ", съгласно тях, писмо, за което настояват, че е изпратено от основния прокурор Иван Гешев до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и редица европейски институции, и посредством което писмо, съгласно придвижването, се вреди на страната ни. Във видео, изпратено до медиите, двама от водачите на " Ние идваме " Арман Бабикян и Николай Хаджигенов показват:

" Скандалното писмо на основния прокурор Гешев и присъдружните му принадлежности до най-висшите европейски институции опозорява България. За това е добре всички медии и съществени политически фактори да извърнат внимание на това, че Иван Гешев към този момент се трансформира и във външнополитическа вреда, с изключение на в наша вътрешнополитическа ", съобщи Арман.Бабикян.

" Целият този презрян, печален рев, е по една-единствена причина: съборим ли Висшия правосъден съвет, махнем ли Иван Гешев от Прокуратурата и лакеите му там, Прокуратурата ще стартира да работи като такава ", коментира  Николай Хаджигенов.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов приканват Висшия правосъден съвет да вземе отношение по проблема, макар авансово упования съгласно тях резултат. 

Темата разяснява през днешния ден и министърът на правораздаването Надежда Йорданова. Тя съобщи, че е осведомена с писмото на основния прокурор Иван Гешев, което той е изпратил до ръководителите на Европейския парламент и Европейската комисия и в което се споделя, че е имало напън от изпълнителната власт по отношение на него:

" Запозната съм с това писмо. Считам, че държанието както моето, по този начин и на ръководещите обединения, на сътрудниците служебни министри, което упорства основният прокурор да носи своята отговорност за неизпълнението на закона, дори в някои случаи и за неговото нарушаване, не е политически напън. Напротив. Това е осъществяване на пълномощията в сходство с Конституцията и законите. Имам поради осъществяването на министъра на правораздаването на пълномощията в сходство с Конституцията и законите ".

  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР