Гражданските арести са често срещано явление у нас, особено в

...
Гражданските арести са често срещано явление у нас, особено в
Коментари Харесай

Гражданските арести били често срещани у нас

Гражданските арести са постоянно срещано събитие у нас, изключително в случаите на джебчийство, заяви пред бТВ юрист Марин Марковски във връзка дейностите на китайските туристи, обезвредили джебчийка при опит за кражба във Велико Търново.

„ Джебчийките са професионалистки, те се образоват, това не са инцидентни прояви на гладна жена. Има кланове, които се занимават единствено с това нещо. Когато в квартала се роди русо момиче, това е празник, тъй като тя се облича хубаво и влиза неусетно в препълнения трамвай ”, уточни юристът и добави, че има доста малолетни джебчии.

Според адв. Марковски, това което са създали групата китайски туристи е потребно и законово целесъобразно.

„ В закона написа, че по време на задържането може да му бъдат породени и вреди, на този, който прави закононарушението. Има значимо конкретизиране – не би трябвало задържането да надвишава степента на съпротивата на този нарушител ”, уточни юристът.

По думите на юриста, Наказателният кодекс брани човешкото здраве а лека телесна щета може да бъде едно щипане.

„ Тук има детайли и на незаконно отнемане от независимост като я стискат за ръката, което е детайл на принуждение, само че то е целесъобразно от закона, тъй като тя е арестувана, само че не е приложена повече мощ от нужната. Ако този, който задържа, по време на задържането извърши дейности, които надвишават нужните – носи наказателна отговорност, само че за по неволя действие ”, съобщи адв. Марковски.

Юристът съобщи, че мъчно един цивилен арест може да се обърне против този, който задържа. Адв. Марковски даде образец и със задържането на бежанци от жители.

„ Динко аз съм го защитавал, по процедура, по която го оправдаха. Когато един непознат жител минава границата не на избраното за това място, то има редица текстове на закона, които дават да се потърси политическо леговище в републиката. Преминаването през границата обаче разрешава да бъде арестуван, само че не трябва да бъдат насилвани ”, добави юристът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР