Гражданската организация "Спаси София" съобщиха, че организират протест под прозорците

...
Гражданската организация "Спаси София" съобщиха, че организират протест под прозорците
Коментари Харесай

ПРОТЕСТ: Заради системното несправяне на кмета и столичната администрация с важните проблеми

Гражданската организация "Спаси София " оповестиха, че провеждат митинг под прозорците на Столичната община.
Поводът за него е систематичното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с значимите за софиянци проблеми.

Организаторите показаха, че са фокусирали недоволството си върху 5 съществени тематики: некачествените поправки, замърсяването на въздуха, неуспехите в региона на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното завещание.

"Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София би трябвало да се вслушат в проблемите ни и да пазят правото на софиянци да живеят в здравословен, комфортен и прелестен град ", пишат от "Спаси София ".

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи във връзка коментирания бул. Дондуков:

"Моля да не се спекулира с този тежък обект. Срокът е до 1 декември. Има още работа по тротоарите и велоалеята. Пуснахме придвижването, както бяхме дали обещание. Ако има некачествени действия или забавяне, ще има съществени наказания. Никоя компания не е покровителствана. Най-несправедливото е тъкмо аз - кметът, налагал големи санкции и прекратявал контракти за неприятно осъществяване, да бъда упреквана ", отсече тя и не пожела да разяснява ироничното преименуване на булеварда от столичани на... "Фандъков ".

"#ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество " ще се организира в неделя, от 13:00 часа.

Планираното шествие ще тръгне от Министерскиь съвет, по бул. "Дондуков ", ул. "Г. С. Раковски " с последна точка - постройката на Столичната община.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР