Гражданите на шест български града смятат за най-опасни пластмасовите отпадъци,

...
Гражданите на шест български града смятат за най-опасни пластмасовите отпадъци,
Коментари Харесай

Пластмасовите отпадъци са най-опасни според българите

Гражданите на шест български града считат за най-опасни пластмасовите боклуци, а за относително безвредни – стъклото и строителните боклуци. Това сподели изследване, което търси отговори на въпросите дали жителите са склонни да вземат участие интензивно в опазването на чистотата в града, да рециклират отпадъците си и да трансформират държанието си.

Изследването е направено от Института за финансови изследвания и нововъведения в Пловдив през 2020-та година в 6 български града - Пловдив, Асеновград, Шумен, Силистра, Варна и Добрич и е с размер 1000 лица.

Налице са значими разлики сред обособените градове в оценката за заплахата от химикалите, изхвърлените електронни произведения и строителните боклуци. Сравнителното проучване записва високи равнища на тревога на жителите на шестте града от замърсяването с пластмасови боклуци – както за околната среда, по този начин и за здравето (двете графики по-долу).

За най-опасни се смятат пластмасовите боклуци (73,6%), а за относително безвредни – стъклото (11,4%), електроните боклуци (21,5%) и строителните (25,6%).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР