Гражданите на Нидерландия ще получат безплатна слънцезащита това лято в

...
Гражданите на Нидерландия ще получат безплатна слънцезащита това лято в
Коментари Харесай

Нидерландия ще предоставя безплатен слънцезащитен крем

Гражданите на Нидерландия ще получат безвъзмездна слънцезащита това лято в опит на управляващите да се оправят с рекордните равнища на рак на кожата в страната, съобщи " Гардиън ".

Дозатори за слънцезащитен крем ще бъдат налични това лято в учебни заведения и университети, на фестивали, в паркове, спортни обекти и открити публични пространства в цялата страна, разгласи държавното управление.

То съобщи, че желае да даде опция на всеки да има достъп до слънцезащита и да не изпитва стеснение от фактори като цена.

В самодейност за публично опазване на здравето, за която се счита, че е сходна по мащаб единствено на - и частично въодушевена от - траяла десетилетия акция в Австралия, насърчаваща хората да обличат дреха, да се мажат със слънцезащитен крем и да носят шапка, нидерландските управляващи се надяват нанасянето на слънцезащитен крем да се трансформира в табиет.

 Новините на детски език: ще има ли ваксина против рак на кожата Новините на детски език: ще има ли ваксина против рак на кожата

В цяла Европа случаите на рак на кожата се усилват през последните две десетилетия. В прилежаща Германия съгласно Федералната статистическа работа през 2021 година броят на смъртните случаи от рак на кожата е повишен с 55% по отношение на 2001 година

През уикенда бяха регистрирани извънредно високи температури в централната част на Европа, които се чака да продължат през идващите седмици.

Полша, Франция и Германия изпитват едни от най-високите температури, до момента в който в скандинавските и средиземноморските страни е по-хладно от естественото за това време на годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР