Граждани протестираха в София срещу експериментите върху животни. Демонстрацията, организирана

...
Граждани протестираха в София срещу експериментите върху животни. Демонстрацията, организирана
Коментари Харесай

Протест в София срещу експериментите с животни

Граждани стачкуваха в София против опитите върху животни. Демонстрацията, проведена пред Министерския съвет, имаше за цел да притегли вниманието на необятната общност към мъчителните процедури, причиняващи страдалчество за животните.

Пробиване на ушите и ампутиране на опашките, отнемане от храна и вода, причиняване на болежка за проучване на нейната логика на психиката и повлияване от лекарства. Това са единствено част от процедурите, осъществявани върху живи животни за проучване на успеваемостта на нови лекарствени артикули, козметика, почистващи препарати и хранителни добавки. Повечето животни са убивани в края на опита, сигнализират от Българския вегански съюз:

“Животните са подложени на изключителни мъчения, стрес. Към животните се отнасят като към някакви предмети “, “Много е варварско, доста е грубо “, “Тези същества страдат. Не става въпрос единствено за мишки. Става въпрос за кучета, котки. Всички те страдат в продължение на доста години “, “ Това е нечовешко в 21-ви век да се организират опити с животни. Отделно е безусловно неефективно “, разясниха протестиращите.

И въпреки опитите с животни за козметични цели да са неразрешени в целия Европейски съюз, съгласно веганите към момента се правят опити с образователни цели. От Съюза приканват:

“Да бъдем хуманни. Трябва да спрем това нещо. Надяваме се държавното управление да се вслуша в нас и да криминализира опитите с животни “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР