Граждани блокираха днес магистралата край конгресния Сава център в квартал

...
Граждани блокираха днес магистралата край конгресния Сава център в квартал
Коментари Харесай

Сърбия се вдигна на бунт. Какво тормози комшиите?

Граждани блокираха през днешния ден автомагистралата край конгресния " Сава център " в квартал Нови Белград, заяви кореспондент на сръбския вестник " Блиц ", представен от Българска телеграфна агенция. Протестиращите разрешават прекосяване единствено на коли за спешна помощ и пожарни коли. В Белград са блокирани също площад " Славия ", мостът Газела и Панчевачки мост.

Няколко екологични сдружения провеждат митингите с искане да бъдат освободени всички задържани по време на предходните демонстрации, отдръпване на Закона за експроприацията и на Закона за референдума и националната самодейност.

При предходната акция блокирането на придвижването провокира съществени разтърсвания измежду обществеността, като тук-там се стигна и до физическа разпра.

Репортери на вестник " Блиц " от няколко града в Сърбия оповестиха, че придвижването е блокирано и в техните градове.

В Нови Сад жителите блокираха " Моста на свободата " и не престават да идват в огромни групи на това място. В Нови Сад се е стигнало до случай, при който група младежи замеряла с камъни протестиращите, след което се стигало до сборичкване. След случая младежите избягали, а митингът траял.

В Ужице жителите блокираха от двете страни моста на магистралния път през града.

В Ниш жителите се събраха пред кметството в центъра на града. Протест се организира сега и в Суботица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР