Градус АД и бизнесменът Иван Ангелов завеждат искове и сигнали,

...
Градус АД и бизнесменът Иван Ангелов завеждат искове и сигнали,
Коментари Харесай

Градус с искове за милиони срещу Илчовски

" Градус " АД и предприемачът Иван Ангелов завеждат искове и сигнали, които могат да доведат до правосъдни решения и наказания за милиони. Това излиза наяве от публична позиция на сдружението.

Причината е накърняване на имиджа на компанията и обезценяване на пазарната ѝ стойност.

Действията им идват като отговор на изказаните изказвания по време на съвещания на комисията по проверка в предния парламент за връзка сред тях и тогавашните ръководещи от ГЕРБ.

Фирмата е завела и иск за обезщетение за неимуществени имуществени вреди в размер на 10 млн. лв.. Като акционер Ангелов готви иск по Закон за задълженията и договорите против Илчовски, като компенсацията по него също може да надвиши 5 млн. лв.. Възможно е и други акционери в " Градус " да заведат искове.

Заведени са и други искове, в това число един за 300 000 лева и няколко по текстове от Наказателен кодекс. Подобни искове има и против Павел Стоименов, като един от тях е за 150 000 лева

От " Градус " показват убеждението си, че правосъдната система ще въздаде правдивост при този " опит за оклеветяване на името на сектороопределяща компания, която през последните 30 години обезпечава работа и развиване на хиляди български жители ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР