Градската дума на Грозни одобри на длъжността кмет Хас-Магомед Кадиров,

...
Градската дума на Грозни одобри на длъжността кмет Хас-Магомед Кадиров,
Коментари Харесай

Роднина на Рамзан Кадиров стана кмет на Грозни

Градската дума на Грозни утвърди на длъжността кмет Хас-Магомед Кадиров, 30-годишен родственик на водача на Чечня Рамзан Кадиров, заяви BBC.
„ Според резултатите от тайното гласоподаване градската дума на Грозни реши: да назначи Кадиров Хас-Магомед Шахмомедович за кмет на град Грозни “, се споделя в решението, оповестено на уеб страницата на Думата.
 Кадиров разгласи очистване на гангстерския ъндърграунд в Чечня Кадиров разгласи очистване на " гангстерския ъндърграунд " в Чечня
Група от шестима бандити, принадлежащи към бандата на Бютукаев, е унищожена в Чечня, заяви водачът на страната Рамзан Кадиров. " Гангс...
Хас-Магомед Кадиров беше назначен за краткотраен кмет на Грозни на 2 март. Той беше предложен за тази позиция от ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров. Председателят на Народното събрание на републиката Магомед Даудов, представяйки претендента за кметския пост пред личния състав на кметството, означи „ огромните заслуги и достижения на Хас-Магомед Кадиров на виновни постове “.
30-годишният Хас-Магомед Кадиров в действителност е заемал повече от една виновна служба в републиката. През 2012 година, на 21-годишна възраст, той става асистент на кмета на Грозни, през 2015 година е назначен за асистент на ръководителя на администрацията на главата и държавното управление на Чечения, през 2017 година заема поста асистент на Рамзан Кадиров, а малко по-късно същата година той оглавява министерството на вътрешните работи на Грозни.
През юли 2019 година Хас-Магомед Кадиров стана кмет на четвъртия по величина град Чечения Аргун, а година по-късно Рамзан Кадиров го назначи на поста секретар на Съвета за сигурност на Чечения, отбелязвайки, че той „ реализира положителни резултати на всички места, дейно и ефикасно взема решение поставените задания. "
Руската работа на Би Би Си знае, че Хас-Магомед Кадиров е братовчед на Ислам Кадиров. Бащите на Хас-Магомед и Ислам Кадиров са братя и съселяни на Рамзан Кадиров, написа BBC през 2017 година, когато Хас-Магомед Кадиров е назначен за шеф на полицията в Грозни.
 В Грозни строят джамия „ Рамзан Кадиров ”, на името на чеченския президент В Грозни строят джамия „ Рамзан Кадиров ”, на името на чеченския президент
В столицата на Чечения Грозни ще бъде издигната джамия, която да носи името на президента на републиката Рамзан Кадиров, оповестиха местн...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР