Градинарството е едно от най-приятните хобита за елиминиране на стреса.

...
Градинарството е едно от най-приятните хобита за елиминиране на стреса.
Коментари Харесай

Градинарството - най-добрият лек срещу стреса!

Градинарството е едно от най-приятните занимания за елиминиране на напрежението. Да виждате по какъв начин създавате нещо красиво със личните ни ръце, може да ви накара да се гордеете със себе си и да повлияе позитивно на настроението ви. Освен това цветята има силата да зареждат своите притежатели с позитивна сила. Ако имате двор с красива градина, прелестно, в случай че обаче живеете в апартамент, може да си извършите мини градинка на балкона или просто да отглеждате саксии вкъщи. Градинарството оказва помощ за доста неща, някои от които ще споменем тук.
За по-високо самочувствие – то е целесъобразно, в случай че имате ниска самокритика и самочувствие. Когато посеете и отгледате едно растение, вие имате чувството, че контролирате природата, че допринасяте за хубостта в нея. Освен това основаването нещо красиво, което е неповторимо единствено по себе си. Определено ще се почувствате горди от себе си.
За по-здраво сърце – работата в градината допуска повече физическа интензивност. Оттук се предизвиква сърдечната активност и се управляват равнищата на кръвното налягане. Работата в градината е като кардио подготовка.
За по-малко стрес – природата има силата да успокоява. Неслучайно се споделя, че когато човек е под напрежение, би трябвало да се разноски измежду природата. Когато сте заобиколени от растения, зеленчуци, плодове, почва и прекарвате време измежду тях, вие ще бъдете доста по-положително настроени към живота и доста по-спокойни.
 Градинарството е потребно за здравето Градинарството е потребно за здравето
Поддържането на спретната градина може да избави вашия живот. Поне по този начин считат откриватели от Университета в Харвард, които организирах...
За повече благополучие – с изключение на за понижаване на напрежението, градинарството предизвиква производството на хормона на щастието. Оттам се покачва настроението ви, трансформират се възгледите към по-положителни и възприятието на наслада се трансформира във ваше непрекъснато положение.
За повече витамин D – този витамин се получава от слънчевата светлина. Когато прекарвате повече време на открито, в градината, събирате натурален витамин D. Страхотно комбиниране за потребно с прелестно.
За по-добра фигура – както към този момент споменахме, работата в градината е обвързвана с доста физическа интензивност. От саденето и почистването от бурени на растенията през развъждането на зеленчуци и плодове. Вършите разнообразни действия, натоварвате цялото тяло, а след това и го захранвате с натурални артикули, които вие персонално сте отгледали. Какво по-хубаво за поддържане на страхотна фигура – хранене с качествена и жива храна дружно с дейна активност.
Прекрасно е да имате градина, в която да прекарвате огромна част от времето си. Ако живеете в апартамент, посетете родното си село, в случай че имате такова и поработете в градината там. Ако не, вид е да отглеждате и цветя вкъщи – отново е сполучлив способ за понижаване на напрежението и повече щастието. Единствено физическата интензивност няма да бъде толкоз огромна.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР