Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова остро

...
Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова остро
Коментари Харесай

Мария Захарова разкритикува идеята за санкционен механизъм на ЕС на името на Навални

Говорителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова остро разкритикува изявленията на европейски политици по отношение на хипотетичното отравяне на опозиционния водач Алексей Навални.

Според нея концепцията на висшия представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разработваният от Брюксел санкционен механизъм за нарушение на човешките права да носи името „ Алексей Навални “ има антируска устременост.

Захарова позволи, че западните страни преследват други цели, разнообразни от установяването на истината за случая с Навални.

„ Истинската цел на разгърнатата в Евросъюза по самодейност на обособени политически сили осведомително акция наподобява се свежда до това да се подсигурява необратимостта на подхванатия деструктивен курс във връзка с нашата страна “.

По-рано организация Интерфакс заяви, че от съветското посолство в Германия са поискали консулски достъп до Навали, който се лекува в берлинската клиника „ Шарите “.

Мария Захарова разяснява и предлагането на датския министър председател Мете Фредериксен за нова полемика по въпроса за строителството на газопровода „ Северен поток 2 “. Захарова напомни, че датските управляващи към този момент са издали всички нужни разрешителни за продължение на строителството в изключителната икономическа зона на страната.

„ Очевидно е, че в дадения случай става дума за недобросъвестна конкуренция. Вашингтон напористо популяризира на европейския пазар своя безценен полутечен природен газ в ущърб на европейските компании и консуматори. А Дания, под политическо прикритие, работи като пореден лобист на американските проекти “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР