Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи в четвъртък срещата между

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи в четвъртък срещата между
Коментари Харесай

Кремъл: Срещата на върха между Путин и Байдън беше по-скоро положителна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира в четвъртък срещата сред съветския президент Владимир Путин и неговия сътрудник от Съединени американски щати Джо Байдън като " по-скоро със знак плюс " и потребна при определянето на това къде двете страни могат и не могат да си взаимодействат.

Песков съобщи пред съветската радиостанция " Ехото на Москва ", че Байдън и Путин " не са провели изчерпателен диалог " нито за обстановката в Беларус, нито за тази в Украйна, само че означи " разминаването на позициите " по тези два въпроса.

Той сподели още, че " не може да има краен период " за допустима замяна на пандизчии сред Русия и Съединени американски щати.

Междувременно от Кремъл показаха, че Москва е разтревожена от диалозите за пътна карта за присъединение на Украйна към НАТО и дефинира " казуса " на военния блок като една от " алените линии " на Русия.

Песков добави, че Москва и Вашингтон споделят разбирането за нуждата да се проведат диалози допустимо най-скоро за контрола на оръжията. Той сподели още, че съветският дипломат ще се върне скоро във Вашингтон.

В сряда Байдън и Путин организираха първата си среща лице в лице, която съветският държавен глава дефинира като " градивна ", а малко по-късно Байдън уточни, че Вашингтон скоро ще направи обзор на напредъка, който е реализиран в връзките с Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР