Говорителят на контролираното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа

...
Говорителят на контролираното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа
Коментари Харесай

Хамас уверява, че в болница Ал-Шифа има само цивилни

Говорителят на следеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа доктор Ашраф ал-Кудра сподели в сряда вечерта, откакто израелската войска влезе в болничния комплекс Ал-Шифа, че в болничното заведение има единствено невъоръжени цивилни: пациенти, лекари и локални поданици, които се крият от бомбардировки и боеве, написа съветската работа на " Би Би Си ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 996
" Няма от какво да се опасяваме или да крием ", цитира Ал Джазира думите на доктор ал-Кудра.

По-рано, три часа преди началото на израелската интервенция в Ал-Шифа, доктор ал-Кудра пусна изказване, в което по-специално сподели, че палестинската страна е подготвена да пусне израелските военни в болничното заведение, с цел да могат сами да се уверат, че там няма въоръжени хора.

Израел, както и Съединените щати, настояват, че Хамас е създал подземен команден пункт под болничното заведение Ал-Шифа.

Генералният шеф на всички лечебни заведения в линията Газа, Мохамед Закут, приказва с Ал Джазира и удостовери, че израелски бойци претърсват мазетата на ал-Шифа. По думите му от рано сутринта израелците са влезнали в две болнични здания, ситуирани директно до основния вход на комплекса.

" Нито един изстрел не е изстреслян от болничното заведение по време на нападението от страна на окупационните сили ", цитира Ал Джазира думите на доктор Закута.

Министърът на опазването на здравето на друга част от палестинските територии, Западния бряг, Май ал-Кала, назова нападението на израелската войска против Ал-Шифа закононарушение против човечеството.

" Държим окупационните сили изцяло виновни за живота на медицинския личен състав, пациентите и разселените лица в Ал-Шифа ", сподели министърът в изказване, предадено от палестинската осведомителна организация Wafa.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР