Говорителят на главния прокурор Сийка Милева даде изявление пред журналисти

...
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева даде изявление пред журналисти
Коментари Харесай

Сийка Милева: Повече от година заплашеният магистрат е бил с охрана заради неговата застрашеност

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева даде изказване пред публицисти по отношение на формирано досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране на магистрат от Специализираната прокуратура.

Свидетели сме на поредна форма на напън върху наш сътрудник, за жалост този път с престъпен темперамент. Магистрат получава закани за ликвидиране и то за това, че си прави работата, съобщи Сийка Милева, представена от Българска национална телевизия.

Повече от година застрашеният магистрат е бил с защита поради неговата застрашеност, посочи тя.

Какво би трябвало да се случи още, с цел да работим всички ние в действителност за обществото, а не да се тормозим от медийни закани, офанзиви и репресии, попита Милева.

Вчера на столичната ул. " Черковна " в служебния кабинет на магистрата, в долап, съдържащ писалищен и други работни материали, е открито съществуването на книжен плик, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант.

В плика са открити – патрони няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които " кръв " и " осведомен ", както и името на непозната страна и болнично заведение в столицата, в което е обитавал магистратът. Пликът със опасността е бил адресиран персонално до него, без посочен адресант.

Сийка Милева дефинира случилото се като неприемливо. Каква е задачата - магистратите да се опасяват да извършват своите служебни отговорности - попита риторично тя.

Европейската комисия, Европейският парламент, Консултативният съвет на европейските прокуратури, посолствата у нас на страните членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия ще бъдат осведомени за опасността към българския прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР