Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова зададе въпроса, защо

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова зададе въпроса, защо
Коментари Харесай

В Русия разкритикуваха Г-7 за отказа от либералните ценности

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова зададе въпроса, за какво страните членки на Г-7 считат себе си за " клуб на демократичните демокрации ", без в действителност да се придържат към тези полезности.

" Ако става дума за либерализма като политическа система, за матрица от полезности, то най-важният му принцип е свободата на светогледа... Тогава за какво тези страни са се обединили в затворен клуб, който приема единствено себеподобни? Само тези, които мислят и живеят според утвърдените полезности? ", запита Захарова във " Facebook ".

Тя означи, че " не трябва да се поддържа либерализмът и в същото време да се демонстрира непоносимост към мирното инакомислие ".

Ако се приказва за демократичните правила в стопанската система в Г-7, то " в миналото те сигурно бяха такива ".

" Днес икономическите модели на тези страни се обезпечават не от пазарни механизми, в основата на които са на първо място законите на свободната конкуренция, а на тежък държавен протекционизъм. И той се осъществя посредством ръчно ръководство благодарение на наказания, финансови операции, влияние върху цената на енергоносителите посредством нападателна външна политика ", добави Захарова, явно имайки поради политиката най-много на Съединени американски щати.

Руската дипломатка акцентира, че демократичната стопанска система няма нищо общо с комерсиалната война, в която " всички средства са разрешени, до разрушение на съществуващата правна система на връзките ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР