Говорителката на руската дипломация Мария Захарова заяви, че при руския

...
Говорителката на руската дипломация Мария Захарова заяви, че при руския
Коментари Харесай

Захарова: Руски ракети са унищожили военна инфраструктура в пристанището на Одеса

Говорителката на съветската дипломация Мария Захарова съобщи, че при съветския ракетен удар през вчерашния ден по пристанището на Одеса, което е основно за износа на украинско зърно, е бил погубен обект на военната инфраструктура , съобщи Франс прес.

„ Ракетите „ Калибър “ унищожиха с високоточен удар обект на военната инфраструктура в пристанището на Одеса “, написа Мария Захарова в профила си в Телеграм в отговор на изказването на украинския президент Володимир Зеленски , че ударите са унищожили опцията за разговор или съглашение с Москва. Според нея е бил погубен украински " боен катер ". Тя не даде детайлности и не даде доказателства, отбелязва Франс прес.

Украйна упрекна съветския президент Владимир Путин, че атакувайки през вчерашния ден Одеса, все едно се е " изплюл в лицето " на Организация на обединените нации и Турция, с чието ходатайство бе подписано съглашението за възобновяване на блокирания от войната експорт на зърно от украинските пристанища , и е сложил под подозрение опцията за спазването му.

Турският министър на защитата Хулуси Акар обаче съобщи през вчерашния ден, че съветски представители са отрекли пред турската страна да имат общо с офанзивата.

Според представител на украинските военновъздушни сили две ракети са блъснали територията на пристанището на Одеса, а две са били свалени от украинската противовъздушна защита . Украйна през вчерашния ден заяви също, че при удара е потърпевша помпена станция, а складовете със зърно не са били наранени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР