Готви ни се някаква много сложна сглобка, вероятно за преходен

...
Готви ни се някаква много сложна сглобка, вероятно за преходен
Коментари Харесай

Михаил Мирчев: Всичко, което става в момента, са външни сценарии



Готви ни се някаква доста комплицирана сглобка , евентуално за временен интервал от, да кажем, една година и в този временен интервал много сили, на първо място външни, ще се опитат в България да се случат неща, които при предходната власт, добра или неприятна, беше затруднено да станат в България . “ Този коментар на оповестения от Слави Трифонов план за кабинет направи пред БНР социологът Михаил Мирчев, ръководител на Гражданското съдружие за свободни и демократични избори (ГИСДИ). 
Всичко, което става сега, са външни сюжети , посочи Мирчев. Запитан от кой център идват тези външни въздействия, социологът уточни:

Все повече западен, в сравнение с източен . В настоящия вид въздействието на Русия внезапно отслабва и се усилва салдото в интерес на Съединени американски щати и центрове от Западна Европа . Някакъв баланс имаше, само че в този момент просто везната отива в едната посока. “

Проблемът е ние като страна и политика къде ще се подредим в единия фронт на Европа и НАТО или в другия , означи Михаил Мирчев, визирайки извънредно неолибералните сили, отпред с Брюксел и консолидиращата се друга групировка – за връщане на модуса на Европа като съюз на национални страни.

Николай Василев е доста дискредитиран политик от предходното десетилетие, акцентира Мирчев в предаването „ Хоризонт до обед “. По думите му това е „ единствено черешката на тортата, доста слаба и компрометирана фигура “.

„ Не беше изненадващо. Предложението за Николай Василев се появи два-три дни преди изборите. Бяхме предизвестени какво ни се готви “, добави социологът.  

„ А що се отнася до опита да създадат държавно управление, няма по какъв начин да се измъкнат от тази отговорност, тъй като към този момент един път пропуснаха в 45-ото Народно заседание. Сега никой няма да им го елементарни и би трябвало да се опитат “, разяснява Михаил Мирчев. 

„ Ако създадат държавно управление, то ще бъде държавно управление на малцинството и ще бъде доста уязвимо от позиция на поддръжката откъм Движение за права и свободи – днеска я има, на следващия ден я няма, и от позиция на поддръжката откъм Българска социалистическа партия вероятно – днеска я има, на следващия ден я няма. Много огромна нестабилност, в случай че това държавно управление мине през пленарна зала . “

Повече елементи чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР