Готвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни

...
Готвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни
Коментари Харесай

Хитринки при готвенето правят манджата по-вкусна

Готвенето е доста по-приятно и елементарно, в случай че спазвате някои дребни правила. Така да вземем за пример с цел да не потъмнее карфиолът и да резервира красивия си бял цвят, прибавете във водата сега на кипването малко захар.

В пълнежа за зелеви сарми прибавете недопечен ориз – тогава пълнежът с получава по-сочен, по тази причина пък продължителността на топлинната им обработка се усилва.

Старите кокошки и телешкия и свински език се варят над три часа, а гърдите и овнешкото – от два до три часа. Свинското, патешкото, гъшето, пуешкото месо се обработват топлинно от един до два часа.

Големите части месо би трябвало да се пържат доста бързо, на мощен огън и пълен тиган, с цел да може месото бързо да се зачерви и да се запечата, с цел да не изтече от него сокът.

Щом месото се запече от двете страни, го слагат във фурната, където отмерено ще се изпече до цялостна подготвеност. Замразеното месо не би трябвало да се размразява във вода. Само го измийте и го сложете в затворен съд за три часа.

Телешкото и говеждото месо ще се свари по-бързо, в случай че авансово го начукате с дървен чук. Ако преди пърженето месото се наръси леко с пудра захар, по време на пърженето то ще хване красива златиста коричка.

 Пържен Дроб

Ако намажете пилешкото преди печенето с гъста сметана или майонеза, то ще хване приятна хрупкава коричка, а месото ще стане доста по-нежно. Добре е да знаете, че от един кг сурово месо се получават 600 грама варено и 650 грама пържено месо.

Когато печете месо на фурна, можете да го поливате със сока, който отделя, или с гореща вода. Ако го поливате със студена вода, то ще стане прекомерно твърдо.

Ако би трябвало да притоплите месо от през вчерашния ден, първо го напръскайте със студена вода, а по-късно го поставете в тиган с масло и го стоплете. Така ще наподобява като преди малко приготвено.

Когато печете месо и се притеснявате, че то може да прегори, поставете във фурната дребен съд с вода. Така парата, която се отделя, ще защищити месото от изсъхване и прегаряне.

Телешкият и свинският език ще стане мек и гальовен, в случай че го сложите във вряща вода и го варите на слаб огън три часа. След това незабавно го сложете в студена вода, свалете кожата, преди да е изстинал.

Когато запържвате месо с кости за чорба, запържете лук и едро нарязани моркови. От това бульонът ще стане по-ароматен и ще придобие кехлибарен цвят.

Никога не пържете месо в тиган, който не е нагорещен. Бъбреци и черен дроб се пържат на доста мощен огън – това предотвратява несъразмерното обособяване на сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР