Гоце Делчев се е самоопределял като българин и това е

...
Гоце Делчев се е самоопределял като българин и това е
Коментари Харесай

Македонският президент: Гоце е българин

Гоце Делчев се е самоопределял като българин и това е исторически факт. Това съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, представен от Нова Македония.

Думите му в изявление за македонската телевизия „ Алсат “, което ще бъде излъчено тази вечер. Повече от седмица договарянията за общи празнувания сред България и Северна Македония буксуват откакто избухна спор какъв е Гоце Делчев. Комшиите желаеха да честваме дружно паметта на героя на 7 октомври – датата на която Георги Димитров прави национално изменничество и праща в Скопие костите на Гоце.

ВИЖ ОЩЕ: Скопие страда, не желае да си връща с. Гологъзица

„ Има два неоспорими исторически обстоятелството и те би трябвало да залегнат в основата на компромис за личността и делото на огромния бунтовник. В противоположен случай може да се основат нови несъгласия сред нашите две страни.

Гоце Делчев се е борил за автономията на Македония. Той даже е изискал да бъде заровен в самостоятелната македонска страна. Безспорна историческа истина е, че той се е самоопределял като българин. Безспорна историческа истина е и че се е борил за самостоятелна македонска страна. Това е формулировката и най-добре е да подпишем съглашение и да не сътворяваме спънки, там където ги няма. Няма по какъв начин да приказваме, че през 1944 година сме се събудили като македонци, тъй като с този метод няма да напреднем “, съобщи Пендаровски.

Македонски националисти приканиха Северна Македония да се бори за идентичността за Гоце Делчев без да се интересуват от следствията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР