Готова е Програма за съвместни действия между двете министерства на

...
Готова е Програма за съвместни действия между двете министерства на
Коментари Харесай

България и Гърция ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма

Готова е Програма за взаимни дейности сред двете министерства на туризма - на България и на Гърция, в региона на туризма за 2020-2022 година. Тя дори към този момент е утвърдена от държавното управление.

Документът отразява готовността на страните да засилят другарските си връзки и да допринесат за спомагателното развиването на съдействието в региона на туризма.

Страните ще предизвикват взаимното си съдействие, както за развиване на типовете туризъм с максимален капацитет за привличане на туристи, по този начин и в региона на вложенията, квалификацията на фрагменти, основаването и развиването на организации за ръководство на дестинациите, образуване на взаимни начинания по случай 140-та годишнина от определяне на дипломатически връзки, интернационалните организации в региона на туризма и други.

Гърция е измежду главните туристически пазари за страната ни. За интервала януари - ноември предходната година Гърция заема втора позиция по брой туристически визити на чужденци в България, като освен това се регистрира растеж от 5.2% по отношение на същия интервал на 2018-а. Данните на Националния статистически институт демонстрират, че Гърция обичайно е на второ място по брой визити в България и на второ място след Турция по брой визити на българите в чужбина.

Подписаният през юни 1995 година и утвърден през май 1998 година от Министерския съвет на България Договор за съдействие в региона на туризма сред двете страни е добра основа и основава предпоставки за разширение на профилирания туризъм и активизиране на самостоятелния, реализация на вложения в туристически обекти. В документа се планува и опция за присъединяване на кипърски сдружения в ръководството, реновацията и употребата на български туристически обекти и взаимна подготовка на фрагменти в региона на туризма.

Зимните ни курорти притеглят доста гърци - и по празниците, и в почивни дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР