Господна трапеза - не, това не е обичай, това не

...
Господна трапеза - не, това не е обичай, това не
Коментари Харесай

Господна трапеза - защо с безквасен хляб?

Господна софра - не, това не е бит, това не е обред, не е и традицията повелява. Това е просто методът, по който протестантските вярващи почитат Господа.

Първата Господна софра, която ни разказва деятел Павел, е в първия ден на безквасните хлябове, когато колеха жертви за Пасхата, в една специфична гостна стая, приготвена за Исус. Или това е по този начин познатата ни и известна Тайна вечеря. "

И когато ядоха, Исус взе хляба и като го благослови, разчупи, даде им и сподели: Вземете яжте, това е Моето тяло. Взе и чашата, благослови и им даде, и те всички пиха от нея. И им сподели: Това е моята кръв на новия завет, която се пролива за мнозина. Това правете за Мое възпоменание. Защото всякога, когато ядете този самун и пиете тази чаша, възвестявате гибелта на Господа.

Именно това е повода и през днешния ден всички протестантски вярващи да вземат Господна софра. Както споделих и в самото начало, по този метод те почитат Господа и това, което Той е направил за тях.

Защо безквасен самун?

 Безквасен самун

Защото това е преобраз на тялото на Исус Христос, както Той самичък споделя. А знаем, че самият Той беше непогрешим, точно по тази причина хлябът би трябвало да е безквасен. За този самун Йоан още споделя в своето обръщение: Този е хлябът, който слиза от небето, оня, който се храни с този самун, ще живее до века, а не както бащите ви ядоха и след това измряха.

А най-после на тези от вас, които желаете да приготвите безквасен самун, можете да намерите рецепта в gotvach.bg - безквасна питка за специфични мотиви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР