Горски пожари в Мауи: 100 души са обявени за безопасни, след като официалните лица публикуват списък с изчезнали

...
В рамките на часове след публикуването на имената на 388
Коментари Харесай

В рамките на часове след публикуването на имената на 388 души, изчезнали след горските пожари в Мауи, 100 са съобщени за безопасни, ФБР потвърди.

Властите оповестиха имената в четвъртък и помолиха оцелелите да излязат, за да могат да съсредоточат усилията си върху намирането на други.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Официалният брой на загиналите от пожарите в момента възлиза на 115.

Екипите за търсене все още претърсват овъглените останки на историческия град Лахайна и други райони.

Опустошителните пожари се разпространиха на 8 август и пламнаха през крайбрежния град Лахайна, където живеят 12 000 души.

На пресконференция специалният агент на ФБР, отговарящ за Хонолулу, Стивън Мерил, каза, че са „много благодарни на хората, които са се свързали по телефона или имейл“ .

"Тъй като извадим някого от списък, това ни даде възможност да отделим повече ресурси за тези, които все още са в списъка."

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">В изявление в четвъртък шефът на полицията на Мауи Джон Пелетие каза, че имената са били публикувани в опит да се стесни кой остава в неизвестност.

"Знаем, че това ще помогне с разследването", каза шеф Пелетие.

Длъжностните лица също помолиха жителите да се явят, ако видят име на човек, за когото знаят, че е в безопасност.

По-рано през седмицата властите съобщиха, че повече от 1000 души все още са в неизвестност.

Към четвъртък шеф Пелетие каза, че още 1732 души, които се смятат за изчезнали, оттогава са намерени в безопасност. Длъжностните лица са успели да стеснят списъка на изчезналите, като го съпоставят с имената на хората, отседнали в приютите.

"Ние също така знаем, че след като тези имена излязат наяве, това може и ще причини болка на хората, чиито близки са в списъка", добави началникът Пелетие в изявлението си.

"Това не е лесно да се направи, но искаме да сме сигурни, че правим всичко възможно, за да направим това разследване възможно най-пълно и задълбочено ."

Горските пожари са маркирани като най-смъртоносните в историята на САЩ и официални лица казаха, че очакват броят на жертвите да нарасне.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР