Горещото време провокира по-честа проява на предсърдно мъждене. Това е

...
Горещото време провокира по-честа проява на предсърдно мъждене. Това е
Коментари Харесай

Две напитки водят до сърдечна аритмия

Горещото време предизвика по-честа демонстрация на предсърдно мъждене. Това е постоянно срещана аритмия, която визира милиони хора по целия свят и е обвързвана с нараснала заболяемост и смъртност.

За това предизвести доктор Анна Карафилоска – кардиолог в частна болница в Пловдив. Тя показа какво е присъщото за предсърдното мъждене и какви съответни ограничения би трябвало да се съблюдават в горещото време от болните с тази диагноза за zdrave.to.

" Предсърдното мъждене се показва в изцяло безредни, бързи и неправилни, некоординирани между тях фибриларни съкращения на обособени елементи от предсърдната мускулатура. Те са резултат от необикновени предсърдни импулси с периодичност 350 до 600 в минута, които довеждат до цялостен хаос на камерните съкращения, т.е., до цялостна или безспорна аритмия. Тя е постоянно срещан здравословен проблем, визира милиони хора по целия свят и е обвързвана с нараснала заболяемост и смъртност.

Заема второ място по периодичност, след екстрасистолията и съставлява 40% от случаите на всички ритъмни нарушавания. Предсърдното мъждене нормално се среща при хора с разнообразни увреждания на сърцето. Далеч по-рядко то е идиопатично, при здрави хора. Обикновено има подлежаща патология, като ревматични пороци, атеросклероза, тиреотоксикоза. По-рядко това положение се следи при инфаркт на миокарда, при разнообразни миокардити, при токсикоинфекции. ", изясни доктор Карафилоска.

Тя сигнализира, че горещото време усилва потенето, което от своя страна, предизвика загуба на електролити, като натрий, калий, магнезий, които са извънредно значими за естественото действие на ритъмно-проводната система на сърцето. Горещото време предизвика загуба на течности, което води до дехидратация.

Умората, неналичието на сън, приложимост на алкохол, на кофеин, тютюнопушенето – всички тези фактори също предизвикат ритъмно-проводни нарушавания. Имайте поради, че кофеинът усилва честотата на сърдечните съкращения, а през лятото, когато посредством потенето се губят и електролити, работят спомагателни механизми.

Експертът разясни, че част от лекуването на този тип сърдечна аритмия е приемането на антикоагуланти. Но никога не ги приемайте без да пита, а се консултирайте с персоналния си доктор, който може да ви предпише подобаващото за вас лекуване.

Д-р Карафилоска поучава през лятото да се пие повече вода, да не се натоварваме физически да не се изморяваме. Интензивните тренировки в горещото време също не се предлагат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР