Горещо време ни очаква днес. Следобед обаче в западната половина

...
Горещо време ни очаква днес. Следобед обаче в западната половина
Коментари Харесай

Жега, но ще има и дъжд

Горещо време ни чака през днешния ден. Следобед обаче в западната половина на страната се чака дъжд.

Днес преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 31° и 36°, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява. Преди обяд над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 23°, на 2000 метра - към 17°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са 27° - 29°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР