Горещият шоколад може да помогне на възрастните хора да запазят

...
Горещият шоколад може да помогне на възрастните хора да запазят
Коментари Харесай

Горещ шоколад за по-добра памет

Горещият шоколад може да помогне на възрастните хора да запазят положителната си памет, споделя американско проучване. Автори на проучването са учени от Харвардския медицински лицей в Бостън и посредством няколко изследвания са съумели да доближат до този извод.

Те са разкрили, че две чаши парещ шоколад на ден могат да подтикват притока на кръв към мозъка и да подобрят запаметяването, а в следствие и възобновяване на спомените. Експертите се надяват, че това изобретение ще помогне за предотвратяване от деменция.

Как горещият шоколад е потребен за мозъка

В цялото изследване присъединяване са взели 60 души доброволци, които са били на междинна възраст 73 години. Нито един от тях не е страдал от деменция.

В продължение навръх един месец всички участващи консумирали всеки ден по две чаши от парещ шоколад, като не са получавали никакви други какаови питиета в този интервал.

Притокът на кръв в мозъка на всеки доброволец бил проучен благодарение на ултразвук, а също така всички участващи са били подложени на разнообразни проби - за мислене, за запаметяване. Експертите са открили, че притокът на кръв към мозъка е нарушен при 18 от участващите.

След като обаче минал месец от потреблението на шоколад, учените забелязали, че притокът на кръв се е нараснал – приблизително с 8.3 %. В тестванията доброволците също посочили положителни резултати – времето за извикване на спомен намаляло доста – от 167 секунди на 116 секунди.

 Горещ шоколад

Подобряване било регистрирано и при тестванията за запаметяване.

Въз основа на тези няколко данни от проучването, учените са уверени, че постоянното изразходване на парещ шоколад може да бъде от изгода за възрастните хора.

Резултатите демонстрират, че потреблението на сладката напитка може да усъвършенства паметта при възрастните с над 30 %.

Доктор Саронд е един от създателите на това проучване. Според експерта шоколадът фактически въздейства позитивно на паметта и може да бъде от изгода за мисловните умения.

Минало изследване обвързвано с заболяването Алцхаймер и деменцията потвърждава, че консумирането на зелен чай също може да ни защищити от проблеми с паметта.

На 31 януари в Съединени американски щати означават деня на горещия шоколад. Така че постоянно не си спестявайте питиета с какао. Вижте и всички изгоди от какаото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР