Горещината е наистина риск, който не бива да се пренебрегва.

...
Горещината е наистина риск, който не бива да се пренебрегва.
Коментари Харесай

Плодове и топъл чай охлаждат бързо при прегряване

Горещината е в действителност риск, който не трябва да се подценява. Може би обаче не сте наясно, че е добре да се върви необут при всяка опция. Много точки по ходилата са директно свързани с работата на другите органи и при стимулирането им се покачва общият тонус на организма.

Водата може да бъде сменена с плодове и зеленчуци с високо водно наличие – краставици, домати, любеница. Те доставят и в допълнение количество витамини и минерални субстанции.

Топлият зелен чай е незаместим в горещината, тъй като по този начин се контролира топлообменът. В най-горещите места на планетата хората от дълго време са се убедили в това и точно чайовете, а не ледените питиета са техните " разхладителни ".

Всички плодове и зеленчуци с бял или зелен цвят са " охлаждащи ".

Студеният душ е лъжливо решение – съдовете се свиват, само че след това се уголемяват още повече. Топлият, даже парещ душ е за препоръчване. Ако имате огромни прозорци, щорите може да се окажат незадоволителна отбрана.

На помощ идва фолиото – то отразява топлината и светлината и по този начин нагряването в стаята ще се понижи.

Рязката промяна на температурата при влизане в студени води може да провокира сърдечен конвулсия, по тази причина безусловно първо постойте на сянка, с цел да се охлади прегрятото тяло.

Не се борете с изпотяването по всевъзможен начин. Потта, въпреки и неприятна и за вас, и за близките, е най-силното средство на организма да противостои на прегряването.

Най-опасният метод да спрете потенето, е да се въздържате от течности – резултатът може да е извънредно тежък. В горещината не пийте бира, мощно кафе и коктейли. Те са огромно тестване за сърцето. Ако въобще ще пиете алкохол, дано да е бяло вино, разредено с вода.

При температура над 26º, на всеки половин час изпивайте чаша вода. Често обливайте ръцете до лактите със студена вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР