Google стартира уеб-услугата Squoosh, с помощта на която е възможно

...
Google стартира уеб-услугата Squoosh, с помощта на която е възможно
Коментари Харесай

Squoosh: новата онлайн услуга на Google за компресия на изображения без загуба на качество

Google започва уеб-услугата Squoosh , благодарение на която е допустимо доста ефикасното компресиране на изображенията. Интересното е, че приложението може да работи и без достъп до интернет.

Squoosh поддържа конвертирането на изображения с разнообразни графични формати. Това могат да бъдат няколкото разновидности на PNG, JPG и WebP, като се предлага и компресия без загуба на качеството. Директно в уеб страницата може да се избере степента на компресията и да се съпостави оригинала с компресираното изображение. Squoosh дава опция за смяна на размерите на фотосите, да се понижи спектралния диапазон, а при WebP изображенията да се резервира пласта на бистрота.

След първото евакуиране Squoosh остава да работи в десктоп или в мобилната версия на Chrome даже и без достъп до Глобалната мрежа. Компресията се реализира непосредствено в устройството на потребителя без никакъв продан на данни със сървърите на Гугъл. Android потребителите могат да поместят иконката на новата услуга на своя десктоп за по-бърз и комфортен достъп.



Въпреки че изчисленията се правят локално, Squoosh предлага необятен набор от най-различни софтуерни услуги за редактиране, избор на формата на изходното изображение, степента на компресия и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР