Google сподели данни за движението на хората след обявеното извънредно

...
Google сподели данни за движението на хората след обявеното извънредно
Коментари Харесай

Google следи движението на хората

Google показа данни за придвижването на хората след оповестеното изключително състояние. Използвани са анонимни данни на потребителите, които са дали позволение на Гугъл да следи местоположението им. Данните за България демонстрират по какъв начин се е трансформирало придвижването на хората.

66% по-малко са визитите в заведения за хранене, кафенета, търговски центрове, музеи и киносалони. 36 на 100 понижение има при визитите в аптеките и питателните магазини. 32% спад има и в разходките в паркове и градските градини . С 58 на 100 е намаляло напредването ни в градския превоз и железопътната мрежа. 29% по-малко е отчела статистиката на Гугъл за хората, които отиват на работа. Огромен спад и в авиотранспорта както у нас, по този начин и по света. Разликата в трафика за последния месец е очевидно осезаема. През идващите няколко месеца от РВД чакат нулеви приходи. И в случай че предходната година по това време държавното дружество е обслужвало прелитащ трафик от по 2000 самолета на ден, то в този момент едвам 200-250 от тях минават през въздушното пространство на страната ни.

Заради COVID-19 през март самолетодвиженията са с 30 на 100 по-малко спрямо 2019 година От София прелитаме до най-голямото летище в Европа, това във Франкфурт. От 4 писти работи единствено една. Невиждано в историята на летището.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР