Google отвори тази седмица ограничен достъп до своя чатбот с

...
Google отвори тази седмица ограничен достъп до своя чатбот с
Коментари Харесай

Google открива достъпа до своя бот с изкуствен интелект Bard

Google отвори тази седмица стеснен достъп до своя чатбот с изкуствен интелект Bard. Това е значима стъпка по пътя на компанията към водеща позиция в конкуренцията за изкуствен интелект. Първоначално Bard ще бъде наличен за определени консуматори в Съединени американски щати и Обединеното кралство, а вие можете да се включите в листата на чакащите посредством bard.google.com. Гугъл отбелязва, че разширението на аудиторията на Bard ще става постепенно, и не прецизира по кое време тъкмо ще отвори достъпа за всички искащи.

Подобно на бота ChatGPT на OpenAI и чатбота в търсачката Bing на Microsoft, ботът Bard на Гугъл приканва потребителите да задават въпроси по всевъзможни тематики в полето за въвеждане на текст. Като се има поради добре документираната податливост на тези ботове към измисляне на информация, Гугъл акцентира, че Bard не е сурогат на търсачката, а по-скоро допълнение към търсенето.
-->
" Запознайте се с Bard, вашият изобретателен и потребен помощник, който ще разшири въображението ви, ще усили продуктивността ви и ще вдъхне живот на концепциите ви ", написа Гугъл на страницата на бота. Екипът, който стои зад плана, Сиси Хсиао и Илай Колинс, внимателно разказват Bard като " ранен опит, предопределен да помогне на хората да бъдат по-продуктивни, да ускорят концепциите си и да разпалят любознанието си.

Както и при ChatGPT и Bing, под главното текстово поле също има ясно изразена забележка, която предизвестява потребителите, че " Bard може да демонстрира неточна или обидна информация, която не отразява възгледите на Гугъл "

.

В демонстрационна версия за The Verge чатботът Bard съумя да отговори бързо и безпроблемно на редица постоянно срещани запитвания, като предложи банален съвет по какъв начин да насърчим детето да отиде на боулинг и предложи лист с известни филми за кражби ( " Италиански грабеж ", " Ловец на мечки " и " Обир " ). Bard генерира три отговора на всяко потребителско питане, макар че разликите в наличието са минимални, а под всеки отговор има бутон " Гугъл It ".

Както се очакваше, опитът за приемане на фактологична информация от Bard беше несполучлив. Ботът не съумя да отговори вярно на комплициран въпрос за оптималното натоварване на избрана пералня, като вместо това предложи три разнообразни, само че неправилни отговора. Повторното задаване на поръчката даде вярната информация.

" Това е добър образец - явно невронната мрежа халюцинира за оптималното натоварване ", сподели Колинс по време на демонстрацията. - Има няколко цифри, свързани с това питане, тъй че от време на време ботът схваща подтекста и дава верен отговор, а от време на време бърка. Това е една от аргументите, заради които Бард е ранен опит ".

Също по този начин чатботът на Гугъл, сходно на съперниците си ChatGPT и Bing, от време на време дава двусмислени отговори, макар че от време на време дава отговор напълно съответно на комплицирани въпроси. Като цяло чатботът демонстрира своята успеваемост в общуването и защото Гугъл ще дава достъп на от ден на ден консуматори до Bard, този групов стрес тест ще разреши по-добре да се дефинират опциите и да се прибавят ограничавания в системата.

Отбелязва се също по този начин, че Bard е по-бърз от съперниците и наподобява има също толкоз евентуално необятни благоприятни условия, колкото и тези системи. Например, тя е в положение да генерира програмен код. Но Bard не разполага с добре дефинирани бележки под линия като Bing, които съгласно Гугъл се появяват единствено когато източникът, да вземем за пример новинарска публикация, е представен непосредствено, и като цяло Bard изглеждаше по-сдържан в отговорите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР