Голямото съдебно жури в Ню Мексико повдигна ново обвинение срещу

...
Голямото съдебно жури в Ню Мексико повдигна ново обвинение срещу
Коментари Харесай

Алек Болдуин отново беше обвинен в непредумишлено убийство

Голямото правосъдно жури в Ню Мексико повдигна ново обвиняване против американския артист Алек Болдуин за несъзнателно ликвидиране поради съдбовната пукотевица на снимачната площадка през октомври 2021 година, заяви прокурорът по делото.

Новината идва, откакто предходните обвинявания против артиста, притежател на премията " Еми ", през април предходната година, единствено две седмици преди да стартира наказателният развой против него. Той беше формиран поради гибелта на операторката Халина Хъчинс , която на уестърна " Ръжда " (Rust), при която умря през 2021 година

Първоначално Болдуин беше упрекнат в непредумишлено ликвидиране през януари предходната година, само че прокуратурата отдръпна обвиняванията поради нови доказателства, че револверът, който е употребявал, може да е бил модифициран и това е разрешило да бъде създаден изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокуратурата обаче не изяснява в публикуваното в петък прессъобщение каква е повода 65-годишният артист да се върне на подсъдимата пейка. Уточнява се обаче, че има " спомагателни обстоятелства " от проучванията на оръжието, употребявано при стрелбата.

Адвокатите на Болдуин споделиха пред BBC: „ Очакваме с неспокойствие нашия ден в съда “.

На 21 октомври 2021 година, при снимането на уестърна в югозападния американски щат Ню Мексико, Болдуин насочва оръжие, за което се допуска, че е заредено с халосни патрони. След като натиска спусъка обаче той убива операторката и ранява режисьора Джоел Соуза .

Оръжейникът на кино лентата - Хана Гутиерес-Рийд , също е упрекната в непредумишлено ликвидиране. При първичното следствие полицията стига до заключението, че точно тя е сложила боеприпаса в оръжието, употребявано от Болдуин, вместо халосен патрон.

От самото начало артистът твърди, че е почтен и че е бил уверен, че оръжието му е безобидно, и също по този начин отхвърля да е натиснал спусъка.

Според американските медии, в случай че бъде приет за отговорен, той може да получи до 18 месеца затвор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР