Голямото кюфте, направено със собствените ви ръце, ароматно и парещо,

...
Голямото кюфте, направено със собствените ви ръце, ароматно и парещо,
Коментари Харесай

Как да приготвим перфектните кюфтета

Голямото кюфте, направено със личните ви ръце, ароматно и парещо, постоянно остава знак на домашния уют. Няма възрастен или дете, в случай че не са върли вегетарианци, които да могат умерено да отминат опцията да опитат вкусно, преди малко приготвено домашно кюфте.

За да създадете същински шедьовър, а не нормално кюфте, ще би трябвало да приложите някои хитринки. Най-вкусните кюфтета се получават, в случай че употребявате примес от телешка и свинска кайма.

Ако имате опция, отдайте желанията си нацяло парче месо в магазина, а не на готовата кайма. След това можете да смелите месото, и то не по-малко от три пъти.

За да са по-бухнали кюфтетата, прибавете наквасен в мляко бял самун без кората или картофено пюре. Можете да ги замените с грис, извара, сурови настъргани картофи или тиквички, което обаче е по-различен вид на класическите кюфтета.

Не би трябвало да забравяте обаче, че най-малко две трети от състава на сместа за кюфтетата би трябвало да са чиста кайма. Ако видите, че тя става прекомерно разкашкана, прибавете още малко месо.

Можете да сложите в каймата нарязани на доста дребни късчета пръжки.

 Вкусни Кюфтета

За обичаните на всички ни кюфтета ви трябват към 1 кг кайма примес, филия наквасен и отцеден самун, 1 яйце, сол на усет, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. кимион и малко пикантен червен пипер, в случай че сте фенове на пикантния усет. Смесете всичко и започнете да мачкате с ръце каймата.

Оставете омесената кайма да си почине в хладилника. Преди да извършите всяко кюфте, топвайте ръцете си в съд със студена вода. Така завършените кюфтета пускайте да се пържат в умерено сгорещено олио от двете страни. Може и да оваляте всяко кюфте в галета или грис - пържете първо на доста мощен огън без похлупак, а по-късно на муден, под похлупак.

Можете да приготвите и кюфтета на пара, в случай че заради някакви аргументи не би трябвало да консумирате пържено. Поднесете кюфтенцата горещи, с пюре или картофи, въпреки че това е изключено, в случай че спазвате правилата на разделното хранене.

Ако страдате от гастрит, не солете каймата за кюфтетата и никога не слагайте в нея черен пипер или други дразнещи стомаха подправки, и наложително пригответе кюфтетата на пара.

Ако обичате кюфтенца, предлагаме да опитате следните предписания:

- кюфтета на фурна;

- кюфтенца на скара;

- рибни кюфтенца;

- телешки кюфтета;

- пилешки кюфтета;

- кюфтета в сос;

- чорба топче с кюфтенца;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР