Голямата битка е дали България ще се развива като демократична

...
Голямата битка е дали България ще се развива като демократична
Коментари Харесай

Голямата битка в България! Лозанов прочете присъдата

" Голямата борба е дали България ще се развива като демократична западна страна, или като недемократична страна - от руски вид. Тази борба се води сега основно между президента и Политическа партия. Така пристигнаха нещата, че Политическа партия застана против личния си политически татко, който се оказа след войната, че не желае да въплъщава България като една западна страна, която е деен член на НАТО. Няма подозрение, че идеологът, мозъкът на интервенцията е Демократична България, но ПП са камъче в обувката на българската политики и в тази обстановка това може да бъде доста потребно ".

Това разяснява пред БНР медийният специалист и анализатор доцент Георги Лозанов, някогашен ръководител на Съвет за електронни медии.
-->
По думите му приоритет е прозападно държавно управление " да обърне курса ", който в последно време е бил в източна посока:

" Всичко се свежда до благополучие и независимост. Как можем да реализираме по-голямо благополучие и повече независимост.... Според мен в страната корупцията мощно спадна. Трябва да се закрепи и циментира. И да караме нататък по този начин ".

Според него има много сили, които са против държавното управление " Денков-Габриел "  и " ще създадат всичко допустимо да му отрежат час по-скоро главата ". 

" Смени се оста на огромното несъгласие в българската политика. До 2020 година то беше сред силите на смяната и ГЕРБ. От започването на войната в Украйна това несъгласие от ден на ден е сред евро-атлантическата ориентировка и нейното политическо посланичество и едно произточно мислене, което значително се въплъщава от президента, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и т.н. Дали ще има държавно управление, или - не, това беше борба сред тези две сили. Добрите завоюваха към този момент. Правителството на Денков и Габриел е декларирано прозападно правителство, което желае България да е прозападна страна. Аз не съм сигурен, че президентът Румен Радев желае да е по този начин ", счита той.

Лозанов акцентира, че темата за въздействието на посолствата е " добре вдигната топка " за " Възраждане " и президента:

" Има доста огромно значение кои посолства. България е член на два алианса - Европейски Съюз и НАТО. Нашата сигурност е групова сигурност, като членове на тези два алианса. От тази позиция, нашата национална сигурност е по отношение на нашата съгласуваност с тези два алианса. Тя не е от другаде. Няма Путин да пристигна да ни отбрани от себе си, когато пристигна да ни нападне....  Българинът би трябвало да се освободи от тази пропагандна мантра, че да си подвластен - значи да си в контакт с американците, а да си самостоятелен - значи да си в контакт с Путин. Това е неуместно.... Западните ни съдружници би трябвало да оказват помощ на България да се трансформира в демократична западна страна ".

Според Георги Лозанов основният прокурор Иван Гешев възприема себе си като инструмент:

" Явно се инструментализира от други престижи, не от Бога. В момента държанието на Иван Гешев се инструментализира от президента Румен Радев ". 

Във връзка с включването на Делян Пеевски в конституционната комисия в Народното събрание Лозанов счита, че най-важно е да се види резултат от работата ѝ:

" Когато стартират да се одобряват законите за правосъдната промяна, да се види, че те не обслужват ползите на Пеевски или на който и да било, а следват опцията за смяна в правосъдната система, с цел да може да имаме естествена страна с възприятие за правдивост ".

Според него Пеевски е тест за ГЕРБ, тъй като съмнението е, че през годините в тази връзка са се осъществявали дейности, които са отвън обществената система:

" Това, че Демократична България до момента са били критик на Пеевски, им дава късмет да поддържат връзка с него. А тези, върху които пада съмнението, би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да излязат от него ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР