Голяма радост дойде от Брюксел за земеделските ни производители и

...
Голяма радост дойде от Брюксел за земеделските ни производители и
Коментари Харесай

Развръзка за земеделците. Големи пари заради украинския внос

Голяма наслада пристигна от Брюксел за земеделските ни производители и преработватели.

Европейската комисия заяви, че приготвя още 100 милиона евро помощ за земеделците в Европейски Съюз, наранени от вноса на украински селскостопански артикули. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е предложила това да бъде една от трите ограничения, които да бъдат подхванати в отговор на писмото на пет страни, измежду които и България.
-->
Днес следобяд зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис ще разиска въпроса с министри от петте страни и от Украйна, означи представител на комисията. По неговите думи Европейска комисия упорства въпросът да откри решение с общоевропейски метод.

Фон дер Лайен декларира в писмото, че изцяло схваща изразените от петте страни терзания, разясни представителят. Той добави, че до момента Европейска комисия е предоставила 56,3 милиона евро за земеделците в Европейски Съюз, наранени от украинския импорт.

Комисията планува също да наложи защитни ограничения по настоящите правила за вноса на някои типове семена, измежду които и от слънчоглед. Комисията подхваща следствие за вноса на други чувствителни артикули, добави представителят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР